Lifehacks är bara ett coolare ord för husmorstips

Vad skulle livet vara utan så kallade lifehacks? Tips och tricks som gör saker enklare och lite roligare – det kan gälla enkla sätt att laga och styla om kläder, hur man snabbt sitt eget hår med godkänt resultat, hur du gör städningen rolig och så vidare i all oändlighet. Självklart finns det också en uppsjö av tips på olika mathacks, googla och du ska bli varse.

Fast egentligen är det ju inget nytt, detta att förenkla tillvaron med olika knep. Det har bara fått ett coolare (?) namn. Själv kallar jag det rätt och slätt för husmorstips, för det är ju vad det är. Så när tidningarna tipsar om ”hacket” att alltid tillsätta lite sötma i tomatsåsen, eller förklarar att citronen blir lättare att pressa om man rullar den under handen först, kan det ju vara bra att veta att forna tiders husmödrar hade full koll på detta långt innan det fanns ett engelskklingande namn att ta till.

Å andra sidan är det förstås positivt att begreppet inte är så könsbundet. Jag menar, det är ju inte enbart ”husmödrar” som kan komma på smarta knep för att underlätta tillvaron – numera är ju männen oftast lika hemmastadda i vardagslivet som kvinnor. Själv använder jag traditionella husmorstips – eller lifehacks om du hellre vill – jämt och ständigt, inte minst i matlagningen.

Har du några speciella lifehacks som förenklar din tillvaro och gör den roligare? Berätta!

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s