Saker som underlättar för den som har ett stillasittande jobb

Jag har alltid haft stillasittande jobb, och inte heller motionerat så mycket som jag borde ha gjort. Sånt kan straffa sig, har jag märkt, och nu när jag inte längre är purung händer det att jag får lite ont när jag sitter länge och jobbar. Till råga på allt fick jag artros för några år sen, vet dock inte om det har något med bristande träning att göra. Men ändå. Molande värk i knät gör det ju liksom inte lättare att sitta still under långa stunder. Då hjälper det faktiskt att använda kompressionsstrumpor.

Jag har länge använt kompressionsstrumpor under flygresor, särskilt under längre resor som tar många timmar i anspråk. Från början gjorde jag det för att jag var rädd för blodproppar, men sen fortsatte jag att använda det för att det var bekvämt och kändes bra. Men det funkar faktiskt jättebra att använda även när lederna säger ifrån efter timmars stillasittande vid datorn. det är minsann inte bara idrottare som kan behöva återhämta sig – även vi som sitter i en kontorsstol större delen av arbetsdagen kan behöva återhämtning, om än av lite andra skäl…

Strumporna hjälper till att pumpa blodet från underbenet tillbaka upp till hjärtat, och jag tycker själv att jag känner mig lite fräschare och får mindre ont när jag gör det, så numera använder jag det faktiskt ganska ofta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s