Castillo de Gredos med ekologiskt innehåll

Att Castillo de Gredos är ett populärt vin är inte att undra på. Smakfullt, prisvärt och på smart tetraförpackning är det ett perfekt vin för de flesta tillfällen, inte minst att ta med sig på sommarutflykten.

Nu har detta favoritvin på 1-liters tetra ett nytt ekologiskt innehåll och kommer i en ny snygg förpackning. Det röda Castillo de Gredos Tinto Organic har en medelstor och bärig doft med inslag av körsbär, blåbär och kryddor. Smaken är mjuk med inslag av körsbär, blåbär och kryddor. Det vita Castillo de Gredos Blanco Organic har en medelstor doft med inslag av päron, örter och honung. Smaken är torr och fruktig med inslag av honungsmelon och päron. Inte bara bra och prisvärda utan dessutom viner som man kan avnjuta även med gott miljösamvete.

Jag är mycket förtjust i det här vinet, både det röda och det vita. Det röda är förstås perfekt till den grillade köttbiten – det vita avnjuter jag gärna som sällskapsvin med lite goda snacks till, eller till en god fiskrätt.

Det passar också särdeles bra till den här underbart goda retrorätten, som min vän Biggan brukade bjuda på vid festliga tillfällen:

Riskrans med skaldjur

4 dl ris (vanligt matris)
2 dl majonnäs
2 dl vispad grädde
salt & peppar

Till garnering: räkor eller andra skaldjur

Gör så här: Koka riset och låt kallna. Vispa grädden och blanda den med majonnäsen. Rör ihop detta med det kalla riset och salta och peppra. Häll risblandningen i en sockerkaksform med hål i mitten (skölj formen med kallt vatten innan) och packa riset hårt. Ställ i kyl över natten.

Gör i ordning det du ska ha som garnering – rensa räkor och kräftstjärtar, skölj sallad… Stjälp försiktigt upp riskransen på ett stort fat eller en bricka. Du kan behöva knacka lite på formen och eventuellt lossa lite med kniv vid kanterna, men det brukar gå riktigt bra att stjälpa upp den. Snygga till den lite om så behövs och lägg räkorna, eller vad du nu föredrar, i mitten. Servera med ett gott bröd och ett glas Castillo de Gredos Blanco Organic.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s