Santedame Chianti Classico perfekt till sommarens grillkvällar

Nu introduceras en ny ekologisk Chianto Classico vid namn Santedame, även kallad “den heliga damen”. Druvorna på vingården Santedame odlas ekologiskt och i samklang med naturen och det gör det förstås extra trevligt att avnjuta det. Vinproducenten Ruffino, som äger vingården Santedame, har investerat stort i hållbar produktion och ekologisk odling, och det tycker jag känns jättebra.

Santedame Chianti Classico har en medelstor doft med trevliga och nyanserade inslag av mörka körsbär, kanel, kryddor och kakao. Smaken är är medelfyllig med frisk syra och toner av körsbär, plommon, lingon, kakao, kanel och pinjenötter. Både jag och middagsgästerna blev stormförtjusta. Det passar perfekt till såväl italienska klassiker som pasta, pizza och köttgrytor som Coda alla Vaccinarabordets som till sommarens grillmiddagar.

Vi provade vinet till grillad flankstek som vi serverade med grönsallad rostad potatis på italienskt vis. Så smakfullt och gott – prova själv!

Italiensk potatis

Den här potatisen är god till precis allt – inte minst till grillat, med Santedame Chianti Classico! Receptet blir lagom för 4.

12-14 potatisar
1 1/2 dl vatten
drygt 1 dl olivolja
salt

Gör så här: Skala potatisen och skär i mindre bitar. Hetta upp vattnet och olivoljan och lite salt i en stekpanna. Lägg på lock och låt puttra på medelvärme i ca 20 minuter. Ta av locket och stek potatisen i den torra pannan så att oljan tränger in i potatisen. När potatisen är knaprig och gyllengul på utsidan och mjuk inuti är den klar och kan avnjutas till valfritt tillbehör!

Produktinformation
Santedame Chianti Classico Organic
Artikelnr: 50138
Land: Italien
Pris: 169 kr
Alkoholhalt: 14%
Årgång: 2018
Ekologiskt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s