En stylad jänkare – det vore något…

Nu är sommaren här – i alla fall försommaren – och nu börjar man också se de gamla fina jänkarna ute på gatorna. Jag älskar amerikanska bilar (för att jag växte upp i en småstad där ”raggarcruisingen” tillhörde sommarens höjdpunkter?) och det spelar liksom ingen roll hur gammal jag blir, min drömbil är och förblir amerikansk.

Jag har flera favoriter bland jänkarbilarna, både bland de klassiska 50-talarna och 70-talets muskelbilar. En favorit är Plymouth Fury från sent 50-tal, en annan det klassiska Mustangen från 1965-66, en annan Dodge Challenger – helt olika typer av bilar men alla lika klassiska och lika vansinnigt läckra.

Om jag skulle ha en muskelbil som Challenger skulle jag gärna styla den på olika sätt, kanske med läckra fälgar eller en cool belysning, som led ramp till exempel. Om det görs med stil så är det riktigt läckert.

Än så länge kör jag dock runt i en gammal Volvo. Det funkar det också, även om jag ibland kastar ett avundsjukt öga mot de vänner som glider runt i jänkare under sommarhalvåret. Och i år, när man ser ljuset i tunneln efter förra sommarens coronaisolering, kanske man rentav kan få tillfälle att hänga på ut på en tur någon gång…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s