Den som hade en altan med glasräcke…

Jag älskar min gamla 50-talslägenhet och trivs superbra där jag bor. Men ibland drömmer jag om något nytt och annorlunda. Ett riktigt modernt hem med en massa glasdetaljer – inte minst en riktigt fräsch duschkabin.

Och tänk vad det vore mysigt med en stor balkong (eller altan för den som har turen att ha en uteplats), med snygga glasräcken istället för den veckade plåt som är standard i 50-talshusen…

Sånt är ju inte att tänka på i en sådan lägenhet som jag bor i. Men drömma kan man ju göra. Och särskilt sugen på något nytt och modernt blir man när man besökt någon som bor så. Härom dagen hälsade jag på en kompis som bor i ett nybyggt hus, vi har inte setts sedan pandemin startade och nu tyckte vi det var dags eftersom vi kunde träffas utomhus. Så det blev bubbel och snacks på hennes altan. Hennes stora altan, ska tilläggas, med otroligt snyggt altanräcke i glas.

Ett glasräcke är ju inte heller bara snyggt utan det är också toppen om man vill ha mycket ”solsugna” växter på altanen. Min kompis kan banne mig odla tomater i sommar om hon vill, eftersom räcket släpper igenom så mycket ljus. Det kan inte jag. I alla fall inte i krukor på golvet. Då får man vara påhittig med olika höjdnivåer så att solen når fram till plantorna – medan man drömmer om en häftig altan…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s