Kycklingcurry i Crock-Pot

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Jag älskar att laga mat i min Crock-Pot! Det finns de som säger att en Crock-Pot egentligen bara är intressant för dem som inte kan laga långkok på annat sätt, men så känner jag inte alls. Visst, det är grymt enkelt även för en nybörjare på matlagning men det är ju också så att smakerna fördjupas. Många av mina favoriter bland långkok – kalops, dillkött osv – gör jag gärna i min Crock-Pot bara för att det helt enkelt blir godare. Men det är klart att det också är ett plus att långkoket sköter sig själv, utan att man behöver vara rädd att det ska bränna fast i botten av grytan.

Currykyckling i Crock-Pot

Den här brukar jag göra på en höft, så mängderna är ungefärliga. Ibland tillsätter jag ett par tunnslantade morötter också. Till en Crock-Pot av något mindre modell på ca 4 – 4 1/2 liter blir detta lagom:

1 kg kycklingben, eller andra kycklingdelar, färska eller upptinade
1 gul lök
1 burk körsbärstomater
2 dl grädde
2-3 msk currypulver av valfri sort (vanlig gul blir jättebra, jag tycker också om att blanda gul curry med garam masala)
smakneutral matolja
1/2 äpple, rivet
1-2 tsk maizena
salt och peppar

Gör så här: Fräs kycklingbenen i olja i en stekpanna så de får färg runt om. Salta och peppra. Lägg benen i din Crock-Pot. Fräs sedan curryn i pannan (du kan behöva tillsätta lite mer olja) och häll denna över kycklingbenen. Skala och hacka löken och riv äpplet och lägg över kycklingen. Häll över burktomaterna. Blanda grädden med maizena och tillsätt även detta. På med lock och kör på låg effekt 5-6 timmar eller hög effekt 3-4 timmar. Strö över lite kryddgrönt vid serveringen och servera med ris eller couscous och grönsaker.

Tips! Om man inte har någon slowcooker, eller av olika skäl inte vill införskaffa en, så finns ett jättebra tips på ersättning hos Granntanten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s