Italiensk potatis är gott till allt!

Ett år in i pandemin är längtan efter att få resa utomlands, till mina smultronställen, större än på länge. Tänk den dag när jag kan vandra på Roms gator igen, njuta av en aperitivo på Piazza Navona och en rustik middag på Antica Taverna… Fram till dess att man åter kan resa mer riskfritt så nöjer jag mig med att laga italiensk mat hemma.

Italien är dock mer än bara pasta och pizza. Italienarna tillagar också gärna potatis, och vilken potatis sen… Knaprig och gyllengul på utsidan, mjuk inuti och så lättlagad sen…

Italiensk potatis

Den här potatisen är god till precis allt! Receptet blir lagom för 4.

12-14 potatisar
1 1/2 dl vatten
drygt 1 dl olivolja
salt

Gör så här: Skala potatisen och skär i mindre bitar. Hetta upp vattnet och olivoljan och lite salt i en stekpanna. Lägg på lock och låt puttra på medelvärme i ca 20 minuter. Ta av locket och stek potatisen i den torra pannan så att oljan tränger in i potatisen. När potatisen är knaprig och gyllengul på utsidan och mjuk inuti är den klar och kan avnjutas till valfritt tillbehör, t ex med stekt salsiccia, som på bilden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s