Klassisk räkcocktail

En klassisk räkcocktail är aldrig fel. Bland alla nya festliga rätter som kommer har räkcocktailen sin självklara plats, det tycker i alla fall jag!

Räkcocktail

Den här festliga förrätten blev populär på 1950-talet och har levt vidare sedan dess, i olika former. Så här brukar jag göra den. Receptet räcker till 4 personer. Eftersom jag inte äger cocktailglas brukar jag servera i vinglas istället och det blir också vackert. 

2 ägg
8 gröna sparrisar
4 cocktailtomater
1/4 litet isbergssalladshuvud
1 dl frysta ärtor
2 dl skalade räkor (väl avrunna om du använder räkor i lake)

Rhode Islandsås

1 dl majonnäs
1/2 dl gräddfil
2 msk chilisås av Heinztyp
salt och svartpeppar
 
Garnering
 
Citronklyftor och dill
 
Gör så här: Tina ärterna och hårdkoka äggen. Skär bort ca 2 cm av nedre delen på sparrisen och koka den mjuk i saltat vatten. Lägg sparrisen i ett durkslag och spola den kall, dela sedan sparrisarna på mitten och lägg dem på hushållspapper för att rinna av. Halvera tomaterna och ansa och finstrimla salladen. 
 
Gör Rhode Islandsåsen genom att blanda majonnäs, gräddfil och chilisås. Smaksätt med salt och peppar.
 
Börja med att lägga salladen i cocktailglasen. Fortsätt med tomat, ärtor och nederdelarna av sparrisarna.  Sedan lägger du äggklyftor och sparrisklyftor längs glasets innerkant och toppar ned räkor och Rhode Islandsås. Garnera med citronklyftor och dillkvistar och servera med bubbel och vitt bröd. Festligt!
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s