Drömmen om en jänkare

Jag har alltid varit förtjust i amerikanska bilar. Det blir väl så när man växer upp i en småstad där den så kallade raggarkulturen är utbredd. Oj oj oj, så många fantastiska bilar man såg cruisa runt på stan under de ljumma sommarkvällarna… När man blev äldre och själv tog körkort fick man ibland möjlighet att köra en och annan av dem och det var liksom himlen, det. Kanske är det därför jag alltid närt en dröm om att få äga en riktig jänkare någon gång i mitt liv.

Plymouth Belvedere – en drömbil…

Om jag fick välja helt fritt så skulle jag vilja ha en Plymouth Fury eller Plymouth Belvedere från 1958, men jag är också förtjust i de Ford Mustangmodeller som tillverkades 1964-66. Min man brukar reta mig och säga att det är lite av en ”svenssonjänkare”, men det struntar jag fullkomligt i – jag tycker de är helt underbara.

Fast egentligen gillar jag alla klassiska amerikanare. De är förstås inte helt lätta att få tag i, så de jag känner som verkligen är ”into” jänkare brukar importera bil ifrån USA. Där är urvalet ett helt annat och man har mycket större möjlighet att få sina önskemål tillgodosedda. Efter det isolerade coronaåret 2020 känns det mer lockande än någonsin förr att få åka runt i sakta mak i en klassisk jänkare – oavsett modell. Det finns inte mycket som slår det en ljummen vårkväll…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s