Brownies till lördagskaffet

Ibland blir man verkligen sugen på något gott till kaffet, och gärna något som går snabbt att baka dessutom. Och hur gott det än må vara med vanlig, klassisk sockerkaka så vill man ju variera sig ibland. Det här är en riktigt god kaka – enkla brownies med kakao istället för choklad, och ingredienser de flesta av oss har hemma – som jag bakade i morse till vårt lördagsfika.

Lättbakade brownies

Den som vill kan förstås tillsätta en näve hackade nötter i smeten, men de här blir otroligt goda även utan! Till ca 9 bitar behöver du:

120 g smör
2 dl strösocker (eller hälften vardera av strösocker och farin för en mer kolaliknande smak)
2 ägg
1 tsk vaniljsocker (eller 1/2 vaniljpulver)
1 dl vetemjöl
1 dl kakao

Gör så här: Smält smöret på svag värme och rör ner sockret. Låt svalna några minuter och rör sedan ner äggen, ett i sänder. Vänd ner vetemjöl och kakao och rör tills du får en jämn smet. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 20-25 minuter. Låt svalna i formen och skär den sedan i rutor. Vill du kan du sikta lite florsocker, eller ringla lite chokladsås, över dem när de kallnat. 

Tips! Det här receptet blir också en jättegod kladdkaka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s