En braskamin gör vinterkvällen mysigare…

Just nu är det rejält kallt och ruggigt här och dessutom har vi fått riktigt mycket snö. Det är vackert som ett julkort även i min lilla 50-talsförort och en ren njutning att gå ut. En ren njutning att krypa upp i soffan också, för den delen, och se på en bra film eller läsa en bok, omgiven av lyktor och ljus. Jag är galen i lyktor och ljus, gärna doftljus av olika slag

Det enda jag egentligen saknar i mitt hem är en kamin. Som barn och ung tillbringade jag mycket tid i min mors föräldrahem, där morfar fortfarande bodde kvar, och än idag minns jag värmen och det hemtrevliga knastret från kaminerna. Ingenting går upp mot en brasa!

I mammas föräldrahem kaminerna en förutsättning under vintern, eftersom det var den enda värmekällan. Numera värmer väl de allra flesta upp sina hus på annat sätt. Men ändå… En brasa är alltid rätt när vinterkylan slår till, om inte annat för att det är så mysigt. Och man kan faktiskt ha en braskamin även i ett modernt hem. I mitt område finns det flera lägenheter som faktiskt har öppen spis och ibland när jag är ute och promenerar med hundarna om kvällarna kan jag känna doften av brasveden och drömma mig tillbaka till barndomens mysiga vinterkvällar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s