Nyårsafton 2020

Nyårsafton tillbringades i hemmet lugna vrå, tillsammans med maken och hundarna. Dessvärre är båda våra små töser rädda för smällare, så det gäller att ha TV-n på ganska högt och dessutom försök prata på precis som vanligt, så att de inte blir för uppskruvade. Men i år gick det faktiskt bättre än vanligt, möjligen beroende på att det – åtminstone där vi bor – avfyrades betydligt färre raketer än tidigare år. Så var det dock inte i andra delar av landet, enligt nyhetsrapporteringen sköt en massa idioter raketer mot båda blåljuspersonal och barnfamiljer, och jag undrar hur fasen är man skapt då? De borde straffas rejält och sitta inne inte bara en månad eller två utan i flera år, för det kan ju knappast klassas som något annat än mordförsök.

Själva hade vi det dock mysigt och hemtrevligt och avnjöt dessutom en härlig middag och, till tolvslaget, räkmackor med bubbel till. Och nu är det nya året här. Även om 2020 har lärt oss alla att inte ta något för givet så kan vi väl ändå hoppas på att 2021 blir ett trevligare år…

Nyårsmiddagen bestod av Fläsk Madeira med frasiga rösti och ett gott rött.
Ris a la Malta är lika gott på nyår som på jul… här med hallon
Skål för ett nytt år och för ljusare tider!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s