Härlig lingonglasyr som passar till mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka är bland de godaste mjuka kakor jag vet – och det är klart att den blir alldeles särskiltr god med en härlig glasyr. Här är ett enkelt recept på en ljuvligt god lingonglasyr som förgyller alla mjuka pepparkakor, och som givetvis även passar på en vanlig sockerkaka!

Lingonglasyr för mjuka kakor och muffins

200 g naturell färskost
3 dl florsocker
50 g rumsvarmt smör
1/2 dl lingon eller lingonsylt
(ev lite röd karamellfärg)

Gör så här: Vispa smör och socker med elvisp tills det blir fluffigt. Tillsätt färskosten och vispa lite till. I med lingonen, eller lingonsylten, och – om du vill – några droppar hushållsfärg och vispa lite till. Bred eller spritsa glasyren på den kalla kakan (eller på dina muffins, om du hellre gör sådana). Garnera gärna med några lingon, lite kokos eller strössel.

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s