Egna inläggningar är livskvalitet

Att jag är en stor vän av inläggningar vet nog de flesta som läser min blogg. Den här hösten har jag lagt in olika sorters gurka och en massa betor av olika slag, både till mig själv och andra i familjekretsen. Jag tycker det är så otroligt mysigt och hemtrevligt att pyssla med inläggningar, och det får mig att tänka på min mamma och mormor, som tillbringade många, långa timmar med just inläggningar inför vintern. Gurkinläggningar av olika slag, betor, syltade gröna tomater, syltlök…

Just syltlöken fascinerar mig. Den verkar vara lite bortglömd idag men det är faktiskt bland det godaste man kan äta till exempelvis söndagssteken eller fläskkotletterna. Och vilket jobb att lägga in! Min mormor och morfar odlade egen syltlök, och när det var skördetid satt mormor och mamma på kökssoffan och skalade dessa pyttesmå lökar, en efter en, och det handlade ju om kilovis. Mamma har berättat att hela kallskafferiet var fyllt av inlagd syltlök, gurka, betor och så vidare och att det räckte hela vintern.

Själv nöjer jag mig med att köpa färdiginlagd syltlök. Men nån gång så ska jag baske mig lägga in egen syltlök efter mormors recept! Och istället för att fundera över hur tidskrävande det är ska jag njuta av arbetet och av att tänka på hur fantastiskt gott resultatet blir.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s