Lyxigare höst med hemstädning

Hösten är här, en tid då jag alltid blir sugen på att städa och fixa och dona hemma. Nyligen putsade jag mina fönster. Köksfönstret var i särskilt stort behov av rengöring (man märker det när det liksom blir alldeles ”mjölkvitt” så fort solen skiner in, vilket den gör hela eftermiddagen i mitt kök…) och jag var rätt nöjd efter avslutat arbete. Men när jag kom in till en granne och såg hennes fönster blev jag lite avis. Hon hade nämligen anlitat en städfirma för jobbet och fått alla fönster putsade på nolltid, för en helt rimlig summa, och med ett resultat som var mycket bättre än mitt. Då bestämde jag mig på stående fot för att göra samma sak nästa gång det är dags.

Jag blir överhuvudtaget mer och mer sugen på att faktiskt anlita städfirma även när det gäller annan städning. Det är faktiskt överkomligt numera, även för den som inte har hur mycket pengar som helst att röra sig med. Hittills har jag mest anlitat städfirmor vid flytt och jag har jättegoda erfarenheter av flyttstädning i Stockholm såväl som i Örebro där min bror bor.

Sen handlar det förstås också om livskvalitet. Den där lyxiga känslan det innebär när någon annan gör jobbet medan man själv kan luta sig tillbaka lite, liksom. Istället för att ta fram alla städattiraljerna när man kommer hem så får man komma hem till ett nystädat hem… Eller att låta någon annan ta hand om den där storstädningen som man borde ha gjort för längesen… Vilken härlig känsla, och vilket mysigt sätt att möta hösten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s