Den eviga staden…

Älskade Rom… Det är nu ett bra tag sedan jag var där senast, och inte vet jag när jag kommer att återvända. Jag är fortfarande tveksam till att flyga, ja resa överhuvudtaget, så det lär nog dröja ytterligare ett tag. Men minnena har jag kvar och när jag tittar på alla bilder jag tagit under mina resor dit så kan jag känna doften och pulsen av den eviga staden. Och då blir det gärna något italienskt till middag, som exempelvis en god pastaklassiker…

Fettuccine Alfredo

Underbar som ensamrätt, men också god som tillbehör till exempelvis stekt kyckling.

500 g fettuccine

Sås:
50 g smör
3 dl vispgrädde
3 dl riven parmesan

Salt och svartpeppar

(Persilja)

Gör så här: Koka pastan efter anvisningarna på förpackningen. Häll av det allra mesta av pastavattnet, men se till att pastan inte ligger helt torr i kastrullen – låt en matsked eller två av pastavattnet vara kvar.

Smält smöret på medelvärme. Det får inte bli brynt. Tillsätt grädden och låt den få ett uppkok. Dra sedan ner till sparlåga och häll i den rivna osten. Låt sjuda på svag värme och rör om tills dess att såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar och häll såsen över pastan. Servera, gärna med en persiljekvist på toppen.

2 kommentarer

  1. Ååh, längtar dit! Var där 2014, som 50-årresa. Gick upp och ner för palatsets / museets trappor, tittade på Fontana di Trevi, som var torrlagd pga renovering. Man hade byggt gångbroar, så man kunde traska över fontänen, och titta på gubbarna som sopade ihop tusentals glimrande mynt. Traskade runt i hela Colloseum och Vatikanen, Peterskyrkan, m.m, vad vi nu hann med på 4 dagar. Kan starkt rekommendera de guidade turerna, utan dem hade vi bara tradkat runt med bara bilder i huvudet att minnss, nu fick vi ju både historia och berättelser också. Mycket mer än vad man kan läsa sig till. Håller med dig om att där är underbart!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s