Grillfest med Norrlandstema

Härom dagen bjöd sonen och hans flickvän på grillmiddag som var helt fantastisk. Marinerat älgkött på grillen – och till dessert glass med mylta på hjortron de plockat själva på myren i Härjedalen tidigare i somras. Wow, liksom! Såååå gott!

Till köttet serverades potatissallad och olika tillbehör, bland annat chimmichurri, sonens hemgjorda (och sanslöst goda!) barbecuesås, och hans flickväns supergoda chutneyröra.

Det är helt enkelt rabarberchutney utrörd med lite creme fraiche, vilket ger en otroligt god krämig röra som passar till allt. Och samma sak kan man göra med det mesta, om man vill ha lite variation. Rårörda lingon med creme fraiche är också fantastiskt gott, till exempel till köttbullarna istället för den traditionella lingonsylten (jag funderar också på att testa med bostongurka nästa gång jag serverar korv).

En fantastiskt trevlig middag blev det – och maken och jag var proppmätta resten av kvällen…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s