CHILL OUT Organic Riesling – ekologiskt kvalitetsvin från tyska Rheinhessen

Nu lanseras ett nytt elegant vin från populära och prisvärda CHILL OUT. CHILL OUT Organic Riesling är det enda ekocertifierade rieslingvinet i Systembolagets sortiment som finns på treliters Bag in Box. Vinet är friskt och fruktigt och passar perfekt till nygrillad fisk, ljust kött eller säsongens alla skaldjur.

När vi testade vinet för några dagar sedan serverade vi det till räkor, chevrepaj och några goda röror, och det blev genast en favorit. Prova också till kräftskivan, som ett fräschare alternativ till öl och nubbe!  

Riesling är en populär grön druva med hög fruktsyra som trivs i svala klimat. CHILL OUT Organic Riesling är producerat i Rheinhessen och tappat i Mosel, välkänt för sitt stora kunnande om just rieslingviner. Rheinhessen är den största av Tysklands 13 vinregioner och rieslingdruvorna trivs ypperligt i landskapet – här producerades faktiskt vin redan av de gamla romarna!

Sedan CHILL OUT lanserades 2002 har det blivit ett av Sveriges mest sålda viner. Inte undra på, tycker jag, som är väldigt förtjust i det. CHILL OUT ligger också i framkant när det kommer till hållbara och miljövänliga förpackningslösningar med lättviktsflaskor i glas, PET eller Bag in Box. Jättebra, tycker jag, för Just förpackningarna är den största källan till föroreningar i vinindustrin. Bag in Box har hela 90 procent mindre klimatpåverkan än en vanlig, tung glasflaska, vilket förstås är ännu ett skäl till att köpa  CHILL OUT Organic Riesling.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s