Rolling Stones home together

Gubbsen i Rolling Stones är fortfarande bäst. Jo, men så är det. Jag har älskat Rolling Stones i hela mitt liv – jag växte upp nmed Kvällstoppen och Tio-i-Topp och en tio år äldre bror som köpte Stones alla singlar och LP-skivor så hela min barndom kantades av deras fantastiska musik. Senare har jag sett dem live flera gånger, första gången 1976 strax innan jag skulle fylla 14. Jag lyckades – via Mats Olsson som var Expressens störste rockskribent vid denna tid – få biljetter till en konsert på Hallenstadion i Zürich och reste helt sonika dit. Allt var lite enklare då, för några decennier sedan, och en trettonåring kunde utan större risk bevista en rockkkonsert i annat land. Och en sån upplevelse det blev. Det är än idag en av mina allra mäktigaste konsertupplevelser, inte minst för att jag lyckades ta mig ända fram till kravallstaketet och se mina hjältar på bara några meters avstånd. Oförglömligt.

Idag hamnade en ny Stones-video i mitt flöde – ett underbart initiativ på temat ”home together”, där Mick, Keith, Ron och Charlie spelar en av sina allra största framgångar tillsammans – var och en för sig. Helt ljuvligt – det här får du bara inte missa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s