Det är aldrig för sent att lära sig Excel!

Har du använt Excel någon gång? Jag ska villigt erkänna att jag själv inte är någon superanvändare av Excel men det har otroligt många bra användningsområden och lite grann har jag lärt mig genom åren.

När jag jobbade på tidning en tid så använde vi Excel kalkylark flitigt både för vår artikelplanering och för våra frilansare – så himla enkelt att överblicka hur mycket material vi hade, vad vi behövde fylla på med, och hur mycket frilanspengar vi hade kvar att spendera. Snacka om att det sparade tid!

Jag lärde mig dock aldrig riktigt grunderna utan hakade mest på min mer insatte kollega, som var den som gjorde kalkylarken. Mycket av Excel är därför okända marker för min del tyvärr. Men så behöver det faktiskt inte vara. Man kan ju faktiskt lära sig.

Nu är jag jättesugen på att lära mig mer om Excel, för att bättre kunna utnyttja programmet – inte bara i jobbet utan även hemma. Det är en hel del som kan underlättas av att man skapa diagram och listor och liknande, så jag funderar på att gå en Excelkurs framöver. Jag fick tipset av en kompis och blev genast sugen. Det är aldrig fel att lära sig något nytt och att dessutom lära sig något som man faktiskt kam ha nytta av väldigt brett är ju särskilt kul. Så framöver kanske jag kan säga att jag faktiskt kan använda Excel utan begränsningar. Det är i alla fall ett av mina mål – och det är aldrig för sent att lära sig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s