Vegansk mat är här för att stanna

Allt fler börjar äta grönare och mer veganskt. Dels beror det förstås på klimatförändringarna – det som händer med vår värld har gjort människor mer medvetna om vikten av att varje människa gör så gott hon eller han kan för att minska sitt klimatavtryck. Dels beror det på att allt fler vänder sig emot djurhållningen i dagens livsmedelsindustri. 

Själv äter jag gärna kött, men under en lång tid har jag köpt mitt kött från gårdar där jag vet att djuren har det bra. Jag är alltså inte emot att äta kött – men jag vill att djuren jag äter ska ha haft ett bra liv innan de gått till slakt. Jag äter också allt mindre kött och alltmer veganskt, och ju mer veganskt jag äter desto mer förtjust blir jag. På nätet har jag hittat en hel mängd spännande veganska recept att inspireras av. Och numera byter jag oftast ut hamburgaren mot en vegansk burgare, baserad på bönor eller linser – och även när jag bjuder de mest inbitna köttätarna brukar det bli stor succé.

Jag tycker också om att ”veganisera” vanlig husmanskost. Havredryckstuvade makaroner med sojaprotein eller ”fejkon” (veganskt bacon) blir en alldeles ypperlig ersättning för de klassiska mjölkstuvade makaronerna med falukorv, till exempel. Och en sak är jag övertygad om: Vegansk mat är här för att stanna, så du som inte redan har provat – gör det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s