Hemlagat påskgodis: Fattigmansmarsipan

Varför ska man bara göra godis till jul? Det är ju så roligt (och gott!) med hemlagat godis, så varför inte passa på att göra det även till påsk? Den här marsipanmassan, som ofta kallas ”fattigmansmarsipan” är lätt att göra och kan formas till vad du vill.

Fattigmansmarsipan

Den här massan går att färga och forma som man vill – jag som inte är någon större konstnär när det gäller att forma marsipanfigurer brukar forma min massa till små frukter eller ägg. Enklare, eller mer passande, kan det inte bli så här till påsk!

2 1/2 dl grädde
2 1/2 dl mjöl
100 g skållad, mald sötmandel
Ca 1 pkt florsocker

Gör så här: Koka grädde och mjöl i en kastrull på medelstark värme under omrörning till du får en smet som släpper från botten.  Låt kallna. Blanda med mandel och florsocker till en deg. Förvara svalt, dock ej i kylskåp.

Färga, forma figurer eller gör en god marsipanlimpa… Den här marsipanen kan också användas till tårtdekorationer. Endast fantasin sätter gränserna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s