Sommardrömmar om femkamp och luftgevärsskytte

Våren är här, det märks tydligt. Visst, det är fortfarande lite kyligt och vinterjackan får hänga med ett tag till, men när det är vindstilla och solen skiner så går det faktiskt att slå sig ner med en kopp kaffe på balkongen eller uteplatsen. Härligt! Och härligt att tänka på att sommaren faktiskt väntar inom en inte alltför avlägsen framtid.

Jag älskar alla årstider (fast på olika sätt), men det är klart att sommaren är speciell – det är det nog många som tycker. Värme och sol, och dessutom en längre ledighet – what’s not to like, liksom… Och jag börjar redan se fram emot den årliga vistelsen hos ett par vänner som bor på landet.

Vi ses i stort sett bara en gång om året men när vi ses har vi desto roligare. God mat, god dryck, femkamp och så prickskytte. Med luftgevär förstås – och utrustade som de värsta jägarna med kikarsikte. Det är verkligen hur kul som helst, särskilt eftersom jag inte vet ett dugg om jakt. Kompisarna har jaktlicens, och har faktiskt fällt en och annan älg genom åren, så för dem är det förstås en baggis – men jag lever mig in som få och har kul som ett barn på julafton.

Sånt trevligt kan man sitta och tänka på så här när vårsolen skiner in genom köksfönstret – och avslöjar att det är dags för en rejäl fönsterputs nu efter den slaskiga vintern…

Kategori: Blandat

Taggar: Luftgevärsskytte, femkamp, kikarsikte, jakt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s