Kakor och bakverk från förr och fram till idag

För ett par år sen, när en kompis make skulle fylla jämnt, bestämde hon sig för att inför födelsedagen baka ett slags kaka eller bakverk för varje decennium han levt. Det skulle vara något tidstypiskt för varje årtionde och hon satte igång att leta i gamla kokböcker och bland sparade kakrecept från förr för att hitta sådant som kunde tänkas vara typiskt för 40-talet, 50-talet och så vidare och fram till nu. Ni kan ju tänka er vilket ljuvligt dignande kaffekalas som blev resultatet…

Den närmaste tiden tänkte jag göra något liknande här på bloggen. Med hjälp av mormors och mammas gamla receptböcker, och sökningar på nätet, tänker jag baka och presentera ett bakverk för varje decennium, från 1900-talets början och fram till idag. Följ resultatet här på bloggen, för nya recept kommer att dyka upp dagligen. Med tiden tänkte jag samla alla på en särskild specialsida, så att de sen blir enklare att hitta.

Har du några tips på kakor eller andra bakverk som du ser som tidstypiska för ett visst decennium? Kommentera gärna i så fall!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s