Morgonkaffe med sting

Smaksatt kaffe är jättegott, och särskilt gott just på vintern, tycker jag. Det känns som om man kan behöva lite extra krydda på tillvaron just nu, helt enkelt, och vad kan d¨passa bättre än att piffa upp morgonkaffet med härliga kryddor?

Morgonkaffe med sting

Receptet blir lagom för portioner

4 dl kaffe
14 hela kryddnejlikor
1/2 msk hel svartpeppar
1 kanelstång
ev 2 tsk brun farin eller råsocker

1 dl vispad grädde + kanel till garnering

Gör så här: Brygg eller koka kaffet som vanligt. Häll i kryddorna och eventuellt socker. Låt blandningen stå och dra i fem minuter. Sila sedan och häll upp i två muggar eller höga glas. Garnera med vispad grädde och kanel. Sila blandningen och häll upp i två glas. Dekorera drycken med vispad grädde och pudra över kanel.

Här hittar du fler tips på smaksatt kaffe!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s