Fester och konferenser är bra för arbetsglädjen!

Att umgås med kollegor är bland det trevligaste som finns – i alla fall om man jobbar på en trevlig arbetsplats med schyssta kollegor. Kick off, fester, konferenser – alla sådana events hjälper till att skapa gemenskap och samhörighet på en arbetsplats.

Själv har jag både frilansat (och jobbat hemma) och arbetat på redaktioner. Och även om jag trivs med att jobba hemma så har jag alltid känt en stor glädje över att vara i en miljö där jag kan bolla tankar och idéer med trevliga kollegor. Och vid flera av de tillfällena har jag också varit med på fester och konferenser och andra event. Det har varit väldigt givande!

Allra trevligast är det förstås att gå på fest och konferens i riktigt mysiga lokaler, till exempel en festvåning som är särskilt anpassad för just den typen av tillställningar. Det är inte direkt jättekul att ha konferens i mötesrummet på kontoret och sen klämma en flaska bubbel i matsalen, om man säger så… Men en vacker festlokal är något annat, då känner man som anställd att man betyder något, att man är viktig, att man är värd något extra. Det betyder jättemycket för självkänslan och, faktiskt, för hur man presterar på jobbet. Med en god självkänsla blir arbetsglädjen större och är man glad i sitt arbete och i sin arbetsmiljö blir man också bättre på det man gör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s