Städtips för den lata!

Är du som jag, så du älskar att ha rent och fräscht omkring dig – men samtidigt tycker att tiden ibland inte räcker till? Det finns en massa knep för att hålla rent och fint hemma utan att det behöver bli så där himla ansträngande, och så att de oundvikliga storstädningarna går mycket lättare och snabbare.

Lämna inte disk i diskhon eller på diskbänken. Städa istället upp i köket direkt efter att du har lagat mat – då hinner det inte bli så mycket disk och det går mycket snabbare.

Städa i badrummet lite snabbt efter varje användning av det. Torka badkaret efter duschen, dra några varv med toaborsten i toastolen och häll i lite rengöringsmedel (eller färskpressad citronsaft, det är jättefräscht!). Då är badrummet alltid fint och när du ska städa rejält blir det mycket enklare.

Häng alltid in kläder där de ska vara, lämna dem inte på stolar och sängen. Även om du inte har dammsugit på ett tag så ser sovrummet automatiskt mer välstädat ut om du undviker högar av kläder i hörnen.

Diska frukostdisken direkt efter att du har ätit, så att du kommer hem till en ren och fin diskbänk efter jobbet. Det underlättar verkligen att komma hem till en ren diskbänk, när man handlat och ska laga middag!

Lägg 10-15 minuter per dag åt att småstäda – rensa en tidningshög, damma i ett av rummen, torka skåpluckor. Då håller du hela tiden efter smutsen och när det sen är dags att storstäda blir det inte alls lika ansträngande.

Det här var några tips för att hålla rent och snyggt, och för att underlätta städningen. Vilka är dina bästa tips?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s