35-årsjubileum

Idag skriver vi den 21 januari 2020 och för mig är det en väldigt speciell dag. Idag är det nämligen exakt 35 år sedan jag lämnade min hemstad Karlskoga och flyttade till Stockholm. De första åren bodde jag i Brandbergen, en bra bit söder om stan i Haninge kommun, men 1988 flyttade jag till det 50-talsområde där jag fortfarande bor kvar.

Jag minns fortfarande den där känslan, när jag stod vid Degerfors järnvägsstation och väntade på tåget. Med mig hade jag ett par resväskor med det viktigaste – resten av flyttlasset skulle komma först ett par veckor senare. Första tiden bodde jag hos en kompis på Östermalm, men efter ett par veckor fick jag äntligen tillgång till lägenheten och kunde flytta till eget.

Mycket har hänt sen den där dagen. Idag är jag nog mer stockholmare än karlskoging. Men rötterna är otroligt viktiga för mig och ingenting är så mysigt som att åka ”hem” till Karlskoga. Och faktum är att jag nog uppskattar Karlskoga mer nu än jag någonsin gjorde medan jag bodde där. Jag hittar ständigt nya smultronställen. Och jag är otroligt glad att jag nu har två hemstäder istället för bara en!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s