Hjälp med bygglovsprocessen kan göra hela skillnaden

Nyligen var jag på inflyttningsparty hos en god vän. Fast egentligen var det inte inflyttningsparty, utan helt enkelt en liten fest för att fira en ny tillbyggnad på huset. Ett härligt uterum, med infravärme, vackra växter och bekväma möbler, där man kan sitta mitt i vintern och bara njuta av tillvaron utan att behöva bekymra sig om väder och vind.

Det gjorde vi också. Njöt av tillvaron, alltså. Det blev faktiskt nästan ännu mysigare av att regnet piskade på fönstret och vinden blåste snålt där utanför. Framför allt gladdes jag å min kompis vägnar, det var så roligt för honom att äntligen få till den där tillbyggnaden. Processen var riktigt bökig, nämligen – så pass att han först tänkte avstå – och inte bara det där med att ansöka och få bygglov utan också att konstruera tillbyggnaden. Han hade en bild av hur det skulle se ut men fick inte till det riktigt.

Till slut så hittade han ett företag som hjälpte till med processen och som också erbjöd hjälp med konstruktionsritningar, något som förstås var mer än välkommet och som faktiskt gjorde hela skillnaden. Och förra helgen var det alltså dags för invigning. Det blev en mycket trevlig fest med god mat, goda drinkar och allmänt mysig samvaro i glada vänners lag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s