Pimm’s för anglofilen

Jag är en riktig anglofil – jag älskar i stort sett allt som är engelskt – och det betyder förstås att jag också älskar Pimm’s. Pimm’s är en söt likör med inslag av pomerans, örter, malört och lakrits, och populäraste sorten är Pimm’s No 1.

Pimm’s serveras oftast med massor av frukt och bär och krossad is – en klassisk sommardrink som bland annat smuttas i riklig mängd under Wimbledonturneringen (av publiken, får man anta) men jag tycker att det passar alldeles utmärkt att frossa i en fruktig Pimm’sdrink även så här års när man längtar efter sol och värme och grönska. Prova själv och dröm dig bort till lummiga engelska trädgårdar och doften av kaprifol…

Det finns en massa recept på den klassiska sommardrinken om man googlar men det tycker jag inte behövs. Jag häller helt enkelt is i ett glas, fyller på med en skvätt Pimm’s No 1 (ca 4 cl) och fyller på med ginger ale och frukt och bär. Jordgubbar, hallon, körsbär – men också några tunna gurkskivor och apelsin, eller annan citrus. Sen är det bara att njuta i fulla drag.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s