En bra barnvagn gör stor skillnad!

Häromdagen fick jag veta att en god vän till mig ska bli mormor. Det låter verkligen härligt, men samtidigt känns det märkligt – hon och jag fick barn ungefär samtidigt och att bara tänka på att man själv skulle kunna ha barnbarn när man inte känner sig mycket äldre än man gjorde när man var småbarnsmamma… Ja, ni fattar. Tiden går fortare än man anar, och det brukar jag alltid säga till folk som har småbarn. Att de en dag kommer att sakna just det där de kanske tycker är lite påfrestande just nu…

Själv har jag ännu inga barnbarn, och det är heller ingenting jag tänker särskilt mycket på. Men det är klart att det ska bli roligt den dagen det händer, om det nu gör det. Min egen mamma sa alltid att barnbarnet (hon hade bara ett) var som en härlig söt dessert – allt det roliga men inte alls samma ansvar. Och det låter ju faktiskt ganska trevligt.

När min lille plutt var på väg införskaffade jag en begagnad barnvagn – en Gesslein. Den var mycket tjusig, vill jag minnas, men märket finns inte kvar. Det finns däremot gott om andra barnvagnar i olika modeller och i olika prisklasser. Min väninna håller just nu och letar efter en lämplig. Hon väljer förstås i samråd med sin dotter och svärson, men vagnen är hennes present – och det är minsann en present som heter duga!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s