Biskvier i långpanna

Jag älskar biskvier men bakar dem sällan efter det är så pyssligt att fylla och doppa varje biskvi. Men nu har jag hittat biskvireceptet, nämligen biskvier i långpanna! Receptet hittade jag på Xbeauty blogg som drivs av underbara Anette Aulik-Hissing som både friserar mina två hundtjejer och fixar mina naglar.

Biskvier i långpanna

Bottnar:
500 g mandelmassa
1 dl socker
2 äggvitor

Fyllning:
100 g mjölkchoklad
250 g rumstempererat smör
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 äggulor

Överdrag:
200 g mörk choklad

Gör så här: Riv mandelmassan och blanda med äggvita och socker. Rör ordentligt till en smidig smet och bred ut i botten på en form med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen 12-15 min, 175 C, till de fått lite färg. Låt svalna.

Smält chokladen till fyllningen över vattenbad eller i micro och låt den sedan svalna lite. Vipsa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula fluffigt. Rör ner den smälta chokladen i krämen. Häll detta över mandelbottnen och låt kallna. Smält chokladen till täcket och låt svalna. Häll den över den kalla kaka och ställ kallt. Skär sedan kakan i rutor och förvara i frysen.

Biskvier i långpanna. (Foto: Anette Aulik-Hissing)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s