Ungnsomelett med härlig svampstuvning

En rätt som jag gärna lagar så här års är ugnsomelett, gärna med en god svampstuvning. Du lagar den på nolltid i ugnen, och täcker den sedan med en len svampstuvning. Sååå gott!

Ugnsomelett

Ugnsomelett är en klassisk smörgåsbordsrätt och fick inte fattas på fina kalas förr i tiden… Omeletten passar också utmärkt som lätt lunch eller kvällsvickning. Det här receptet är lagom för fyra portioner.

3 ägg
3 dl mjölk
2 tsk vetemjöl

Gör så här: Vispa upp äggen och vispa i mjölken. Vispa i vetemjölet och vispa klimpfritt. Häll smeten i en smord ugnsfast form och grädda tills omeletten stannat i 180-200 graders värme.

En god svampstuvning gör du genom att fräsa 1 l färsk (eller 2 burkar konserverad) svamp i 2-3 msk smör. Strö över 2 matskedar vetemjöl och rör om. Späd med 3 dl vätska (svampspad, mjölk eller grädde) och krydda med salt och lite vitpeppar.

Häll stuvningen över omeletten eller servera stuvningen vid sidan av. Omeletten blir god som lätt lunch eller middag men passar naturligtvis också alldeles utmärkt som inslag på ett klassisk svenskt smörgåsbord.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s