Chile con Carne till fredagsmyset

Nu lanseras det smakrika och prisvärda rödvinet Chile con Carne. Namnet är förstås en ordlek; vinet kommer från Chile och passar till kött – carne på spanska. Vinet är framtaget med utgångpunkt från vilken typ av mat det passar till – jättebra för den som enkelt vill hitta ett vin som passar till den tänkta middagen.
Chile con Carne säljs på 1,5-liters bag-in-box, motsvarande två vinflaskor, för 99 kr. Som man anar av namnet passar det bra till kötträtter såsom chili av olika slag, tacos, pasta med köttfärssås eller varför inte till en härlig biffstek?

Själv är jag mycket förtjust i det här vinet – det är rustikt och smakrikt med toner körsbär och svarta vinbär och med smak av björnbär, hallon och viol med inslag av vanilj och choklad. För mig, som ofta lagar tex mex och olika slags chilirätter är det faktiskt det perfekta bordsvinet. Och gästerna brukar bli lika förtjusta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s