Sangria i vinterkylan – med Aussie Kangarouge Shiraz

Sangria kommer från spanskans ord för blod – sangre – och syftar till vindryckens röda färg. I Sverige har Sangria de senaste åren blivit allt mer populärt efter att i årtionden varit en otrendig dryck, förknippad med charterresornas grisfester.
Den traditionella Sangrian är baserad på rödvin och blandas med olika sorters frukter och ibland någon annan sötad dryck som t. ex. fruktsoda eller apelsinjuice.
Sedan Sangrian återigen blev trendig i Sverige har vi vant oss vid att dricka den iskall. Men nu kommer ett nytt sätt att dricka Sangria, perfekt anpassat för den kyliga delen av året.

AUSSIE Hot Sangria

1 liter AUSSIE Kangarouge Shiraz på tetrapack
1 äpple
2 apelsiner
1/2 granatäpple
2 kanelstänger
2 kryddnejlikor
1 deciliter apelsinjuice
1 deciliter socker
1 deciliter vatten

Gör så här: Hacka eller skiva frukterna och kärna ur granatäpplet. Värm vatten och socker och rör om tills sockret upplösts. Tillsätt apelsinjuice, rödvin, kryddnejlikor och kanel och värm tills det nästan börjar koka. Lägg frukt i glas och häll sangrian över eller blanda allt i en kanna.
Receptet på AUSSIE Hot Sangria är baserat på AUSSIE Kangarouge Shiraz, ett medelfylligt, eldigt och generöst australiensiskt vin med välbalanserad blåbärskaraktär och en trevlig eftersmak med inslag av svartpeppar, mynta, lakrits och eucalyptus. Stor, varm och fruktig med inslag av blåbär, vanilj och eucalyptus. Det är ett lågprisvin som passar utmärkt till att just blanda Sangria, för såväl större som mindre sällskap!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s