Det där med ekonomin…

Genom åren har jag haft anledning att fundera över ekonomin då och då. När man frilansar, som jag gjort i många år, kan inkomsterna komma oregelbundet ibland och då är det viktigt att ha koll på finanserna för att undvika bekymmer. Och det är förresten lika viktigt även om man har en fast och regelbunden inkomst, tycker jag, för situationer kan alltid förändras och man vet inte så mycket om framtiden.

Därför har jag alltid försökt att spara pengar, i den mån jag kunnat. Det har inte alltid varit mycket, och det har inte alltid varit lätt, men det har alltid känts tryggt att ha en liten slant för oförutsedda utgifter.

Framför allt är det skönt (och viktigt!) att ha koll på sin ekonomi rent allmänt, och inte minst om man vill låna till något särskilt. Har jag råd att låna till det där fritidshuset jag alltid drömt om, liksom? Kan jag låna för att renovera lägenheten?

Om man vill ansöka om ett privatlån tycker jag det är bra att kunna göra det via ett företag som kan jämföra olika låneerbjudanden från olika banker med bara en kreditupplysning. Då får man hjälp att sålla i de olika bankernas och lånegivarnas djungel, och kan lättare hitta det bästa lånet till det där man önskar allra mest. Det känns tryggt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s