Allt gott med potatis: Potatismuffins med ost

Potatismuffins låter kanske konstigt, men de här muffinsen påminner om scones och är jättegoda!

Potatismuffins med ost

Jag brukar ”stoppa i” både ost och bacon i de här. Det går förstås bra att byta ut bacon mot rökt skinka eller salami eller något annat gott. Den som hellre vill vara köttfri utesluter naturligtvis baconet helt och hållet. Det blir ca 30 muffins i normalstora formar.

5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
7 dl skalad, riven potatis
1 1/2 riven ost, gärna cheddar
2 finhackade baconskivor
1 uppvispat ägg
1 msk smakneutral matolja
2 1/2 dl mjölk

Gör så här: Sätt ugnen på 175°. Blanda mjöl och bakpulver i en skål och tillsätt potatis, ost och bacon. Blanda ägg, olja och mjölk i en annan skål. Gör en grop i mitten av mjölblandningen och häll vätskan i den. Rör med en gaffel, eller rena händer, tills allt är blandat – men arbeta inte smeten för mycket.

Fyll muffinsformarna till drygt hälften och grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter, eller tills de höjt sig och fått en vacker gyllengul färg. Låt dem kallna i formarna och servera på samma sätt som scones. 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s