Konferens i slottsmiljö främjar kreativiteten

Konferens – av eller på? Det beror väldigt mycket på miljön, tycker jag. En konferens i ett instängt och tråkigt konferensrum i företagets källarplan kan vara rena döden, men är den förlagd till en riktigt trevlig konferensanläggning kan det bli hur trevligt som helst. Miljön är otroligt viktig för välbefinnandet, och dessutom tror jag att alla mår bättre av att komma ifrån arbetsplatsen lite. 

Det allra trevligaste är förstås att ha förmånen att vara på konferens i slott. I ett slott kan man alltid räkna med vackra rum, tjusiga lokaler och – inte minst – en härlig utemiljö. Klart att man blir mer kreativ i sådana kulturellt inspirerande miljöer!

På ett ställe där jag arbetade var vi hänvisade till just det där instängda konferensrummet jag tidigare nämnde. Inte så särskilt inspirerande om man säger så… Men jag har också haft förmånen att arbeta i företag där ledningen verkligen förstått hur bra och givande en konferens kan vara om den förläggs till en trevlig miljö. För vem mår inte bra av att resa bort över en helg och bo i ett vackert rum, jobba med en slottspark utanför fönstret, umgås i vackra salonger…

För den som arbetar i Stockholm med omnejd, finns det dessutom möjligheter på nära håll. Johannesbergs slott ligger bara någon timme från Stockholm, och erbjuder många olika konferenslösningar. Framför allt så tror jag att det för människor – i det här fallet kollegor – samman. Att få bo och vistas i en historisk miljö är bra för kreativiteten och för samhörigheten. Och lite flärd kan aldrig skada…

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s