Las Moras Reserve Chardonnay – ekologiskt och veganvänligt från Argentina

Ett ekologiskt vin som också är veganvänligt? Japp, och gott är det också! Jag och några vänner har provat Las Moras Reserve Chardonnay från  Argentinas mest populära vinhus, Finca Las Moras. Vi ställde till en liten trädgårdsfest så här i slutet av sommaren och det var mycket trevl
Las Moras Reserve Chardonnay är ett friskt och lätt torrt vin med intensiv doft av mango, tropiska frukter, fat, citrus och vanilj och smak av tropisk frukt, fat och vanilj. Ett härligt ”mingelvin”, men också mycket gott till en god fiskrätt, ljust kött eller varför inte till den vegetariska middagen?
Vi serverade vinet både som fördrink, med lite nötter och grönsaksstavar som tilltugg, och till middagen som bestod av en god sallad med mozzarella och gurka, en vegetarisk lasagne och en fruktsallad till dessert. (Recept längre ner på sidan!) Gästerna var belåtna och nöjda och det allmänna omdömet var att det här är ett vin som man gärna vill ha hemma!
 

Om Finca Las Moras Reserve Chardonnay

Finca Las Moras Reserve Chardonnay är gjort av ekologiska druvor från Zonda Valley, som ligger ett par mil från staden San Juan i Argentina. Jordmånen där är mager med mycket grus och god dränering. Druvorna skördas manuellt och vinet jäser vid en temperatur av 10°.
50 procent jäser i fat av fransk och amerikansk ek och andra hälften i rostfria ståltankar. Vinet genomgår malolaktisk jäsning och lagras tillsammans med jästfällningen under nio månader.
Produktinformation
Finca Las Moras Reserve Chardonnay, Box 3 liter
Artikelnr: 16018
Land: Argentina
Pris: 229 kr
Alkoholhalt: 13 %
Råvaror: Chardonnay 100 %
Ekologiskt: Ja
Veganvänligt
Och här kommer länkarna till den goda mozzarellasalladen och den vegetariska lasagnen. Fruktsalladen är en klassiker – barnsligt lättgjord och underbart fräsch!

Fruktsallad

1 äpple
1 päron
2 bananer
2 apelsiner
2 kiwi
3 dl vindruvor
3 dl fruktcocktail
ev 1 dl färska bär (hallon, jordgubbar, vinbär…)
ev 1/2 dl fruktsoda
Gör så här: Skala och skär frukten i bitar. Blanda alla frukterna med fruktcocktailen och lite av spadet. Häll också gärna på 1/2 dl fruktsoda av något slag (Sprite, 7 up…). Servera fruktsalladen som den är eller med vispad grädde.

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s