Mormors mat som franchise?

Av alla mina inlägg här på bloggen är det genomgående en typ som läses allra mest, och av allra flest: inläggen om mat från mormors tid. Jag har bland annat ett inlägg med recept på min mormor Elins syltade gröna tomater, som jag skrev alldeles i början som bloggare, och det ligger nästan alltid bland mina fem populäraste inlägg. Andra inlägg som många tycker om, och som alltid hittar nya läsare, är ett recept på mannagrynspudding, gammaldags mjuk pepparkaka med ett recept som skapades på 1940-talet och stuvade makaroner. Recept från mormors tid – mat, desserter och bakverk som vi minns från förr.

Anledningarna till att just dessa inlägg går så bra är nog flera, men framför allt känslan av trygghet och kärlek. Matglädje i mormors eller farmors kök – mamma (eller pappa!) vid spisen i det stärkta förklädet – att komma hem från skolan och känna doften av mannagrynspudding och saftsås från köket…

Det är egentligen en rätt bra affärsidé för franchising, när man tänker efter. Catering för alla som längtar efter smakerna från barndomen, men som kanske inte har tid eller ork (eller kunskap) att själva laga till rätterna. En cateringfirma som fixar affärslunchen med bruna bönor och fläsk, eller festmiddagen med klassiker som krustader, slottsstek och mannagrynspudding…

f=”https://matmamman.files.wordpress.com/2018/08/slottsstek.jpg”> KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA[/capt
Går ju dessutom att utveckla med filialer i flera städer, kanske med lite lokala klassiker i sortimentet. Catering ”som på mormors tid”, helt enkelt!

Bra information om franchising hittar man på FranchiseArkitekt, som är störst i Norden på franchise. Där kan man få svar på det mesta, och där finns också särskilda nedladdningsbara guider för hur man startar och driver och utvecklar en franchise. Så vem vet, kanske blir det en ”matmamma-catering” just i din stad framöver…? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s