Det perfekta bilmärket för den som behöver en kärra som rullar…

Jag är en typisk svensson. Man och barn och hund och så en gammal Volvo. I villa bor jag dock inte, inte heller äger jag någon sommarstuga. Och förresten är inte bilen mycket att hurra för heller.

Vi hade under många år ett taxiåkeri, därför har vi alltid köpt loss begagnade bilar från taxirörelsen. Not to worry, det sker under mycket noggranna former, så det är absolut inte så att man kan köpa loss en till vrakpris. Dessutom är det ju så att gamla före detta taxibilar ofta har små fel och brister. Passagerardörrarna blir ofta slitna, till exempel, eftersom många taxikunder tenderar att slå igen dörren hårdare än nöden kräver.

Nästa gång skulle jag därför vilja köpa en bil som inte varit taxi. Men absolut begagnad. Jag är inte alls intresserad av att köpa en ny bil, eftersom jag tycker det är slöseri med pengar. Tänk bara på värdeminskningen på en ny bil – ooops… Däremot skulle jag nog aldrig få för mig att köpa en begagnad bil av en privatperson. Jag skulle mycket hellre köpa den från en etablerad firma, som till exempel Bilstjärnan, då skulle jag känna mig betydligt tryggare.

Jag är lite av en tråkmåns så jag har inga direkt storslagna bildrömmar. OK, visst är det superkul att hänga med någon av kompisarna som har gamla vackra jänkare på cruising någon gång ibland. Men det är mycket jobb med sådana och jag är inte särskilt bra på bilar. Därför är jag nog mest sugen på att skaffa en Mercedes, helt enkelt för att det är så förbaskat bra bilar. Det perfekta bilmärket för såna som jag – de kan rulla nästan ofattbart många mil innan de tar slut. Den perfekta bilen att köpa begagnad, helt enkelt! Så vem vet? Om rätt bil dyker upp kanske det blir adjöss till ”skorven”…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s