Restomelett på det som blivit över…

Så här efter sommar och semestern kan plånboken lätt bli lite tunnare än vanligt. Då är det skönt att ha lite enkla och billiga maträtter att ta till. Och tro inte att billigare mat smakar sämre. När man måste ta till lite enklare och billigare ingredienser lägger man nästan ner mer tid och omsorg på maten, tycker jag, så det går jättebra att skapa en riktigt god måltid för en billig penning.

En av mina egna favoriter är en enkel omelett av fransk typ, som jag fyller med lite smått och gott, kanske några skinkstrimlor från påläggspaketet, lite riven ost från ostkanten som ligger och ser torr och tråkig ut i ostkupan, ett par tomater som kanske inte är så fräscha att äta som de är men som blir jättegoda när de värms i en omelett… Dessutom är ju omelett ett alldeles utmärkt sätt att ta hand om matrester och sådant som legat lite väl länge i kylen så egentligen gör du både plånboken och miljön en tjänst om du då och då lagar en omelett av det du har hemma.

Restomelett

Till en omelett för två personer behöver du 2-3 ägg och 2-3 matskedar vatten. Vispa ihop en smula med en gaffel och rör ner lite salt och peppar. Smält ett par matskedar smör i en stekpanna, dra ner på mellanvärme och häll i omelettsmeten. Rör hela tiden i omelettsmeten med gaffeln från botten och upp för att få den rätta krämiga konsistensen.

Tillsätt sedan det du tycker om och har hemma. Lite strimlad skinka, hackade tomater, hackad lök, gräslök, paprikastrimlor, några korvslantar, ost… Endast fantasin sätter gränsen.

Omeletten är klar när den stannat till på ovansidan. Avnjutes varm, gärna med en liten sallad och ett glas kallt vatten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s