Blågul blogg – och blågula smaker

Publicerad av

Hej alla fotbollsvänner (och ni andra)! Idag ska Sverige spela kvartsfinal mot England och dagen till ära är bloggen blågul. Sanningen att säga är jag en stor älskare av engelsk fotboll så jag ser det hela som en win win-match för oavsett vilket av lagen som går vidare till semi kommer jag att bli superglad. Bara det faktum att ett av mina två favoritlag kommer att få spela minst en bronsmatch… Wow!

Nåja, liiiite mer blågult klappar mitt hjärta en sån här dag och givetvis blir det inte bara blågula färger utan också blågula smaker på bloggen idag. Bjud en klassisk gubbröra till kvartsfinalen, serverad med knäckebröd och en öl!

Gubbröra

Vad kan  bli mer svenskt än en klassisk gubbröra? Heja Sverige!

125 g ansjovisfilé
2 kalla, kokta potatisar
4 hårdkokta ägg
1 rödlök
1/2 dl creme fraiche
1/2 dl vardera av finhackad dill och finhackad gräslök
lev lite salt och peppar

Gör så här: Hacka ansjovisen och skala och hacka ägg och lök. Hacka potatisen i små bitar, ca 1 cm. Lägg alltsammans i en skål, och rör ner de övriga ingredienserna. Blanda varsamt och garnera gärna med lite finklippt gräslök eller persilja. Klart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s