Las Moras LOVE förgyller vårvinterns goda middagar och fester

Publicerad av
Jag har haft turen att få prova det nya argentinska rödvinet Las Moras LOVE Cabernet Sauvignon. Jag har inte provat så många argentinska viner förut, men de jag druckit har jag tyckt mycket om och detta vin är inget undantag. Det är fylligt och smakrikt med lätt syra och med inslag av mörka bär, lena vaniljtoner och med en viss kryddighet i eftersmaken. Mycket gott!
LOVE är gjort av 100 % handplockade cabernet sauvignondruvor från Finca Las Moras vingårdar i Tulum och Pedernal Calley i San Juan i Argentina, på upp till 1300 meters höjd över havet. Jag är inte vinkunnig nog att veta vad det kan ha för betydelse, däremot vet jag precis vilka slags viner jag tycker om och detta är just ett sådant vin som jag gillar.
I lördags serverade jag det till en smakrik kycklinggryta av marockansk typ och det var mycket lyckat, men jag föreställer mig att det också passar bra till lamm och vilt, eller – för den som inte orkar laga mat på helgen – för att förgylla hämtpizzan! Rekommenderas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s