Mat från MinFarm – som mat ska smaka!

MinFarm, det är grejer det! Jag har nu beställt kött för tredje gången från MinFarm och jag kan bara säga att jag är hur nöjd som helst!

MinFarm startade som ett pilotprojekt i Jämtland för att motverka att de småskaliga bönderna utrotas och ersätts av gårdar som egentligen är fabriker, med en livsmedelsproduktion som har förödande effekt på både djuren, naturen och på oss människor. Från början deltog åtta gårdar och tio hushåll och man utvecklade ett system där konsumenten hämtar sin mat centralt i staden. Nu är det många fler gårdar som deltar, och i fler regioner – förutom Jämtland kan du också handla från gårdar i Västerbotten och Stockholmsområdet.

MinFarm levererar direkt till dörren, och om du går in på deras hemsida kan du läsa mer om hur det fungerar och vad som erbjuds.

Djurhållningen i dagens köttfabriker är ingenting annat än en ren skam, och bara det är anledning nog att stötta MinFarm – om man behöver fler argument så finns hur många som helst: småbönderna håller landskapet levande, förvaltar kulturarvet såväl som miljön, köttet smakar bättre, honungen godare… Dessutom betalar man direkt till bönderna, utan mellanhänder. Det betyder att bonden, som gör jobbet och som ser till att maten du köper faktiskt smakar som mat ska smaka, också får förtjänsten. Vilket i sin tur gör att bonden kan förbättra sin verksamhet ytterligare. Jag säger så här: Jag äter hellre mindre kött, och mer sällan och betalar lite mer, än köper fabrikskött från plågade djur. Därför är MinFarm definitivt något för mig och jag hoppas att alltfler får upp ögonen för detta så att både djur, natur och människor kan börja må bättre.

Senast beställde jag en låda med lammdelar – tunnbringa (slaksida) och lammlägg – och ett kilo fasanfärs. Gissa om det blev en underbar middag i lördags, då vi gjorde lammrullad av den ena slaksidan…

MinFarm finns också på Facebook – gå in och gilla och kolla utbudet!

Lammrullad på slaksida från MinFarm – självklart kommer också recept på denna delikatess framöver!

 

 

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s