Weber kan hjälpa dig bygga ditt drömhus…

torpetSå här års, när det drar ihop sig mot advent och jul (som är en av de bästa tiderna på året, enligt min mening…) tänker jag ofta att jag skulle vilja ha ett eget hus. Jag har bott i lägenhet i hela mitt liv, men tillbringade sommarlov och jullov på landet, i mammas föräldrahem – ett enkelt soldattorp som morfar byggde ut med extra finrum och övervåning i slutet av 1920-talet. Enkelt och opretentiöst, med rinnande kallt vatten och utedass, men med ett stort lantligt kök med stort skafferi och underbar vedspis och en underbar fruktträdgård som var lika vacker sig det var grönskande sommar eller (som nu) kulen november. Mitt drömhem, helt enkelt…

Jag ska redan där erkänna att jag inte är någon husbyggare. Så den dagen då jag bestämmer mig för att lämna lägenheten och skaffa det där drömhuset vill det till att jag omger mig med andra som är det. Surfade runt och hittade till Weber, som tillhandahåller alla tänkbara lösningar för byggande av olika slag – med fokus på historia, kulturarv och miljötänk – och även är delaktiga att renovera kulturbyggnader av olika slag.

Om man ska bygga sitt drömhus kan det vara en god idé att anlita ett företag som också har god kännedom om vikten av att värna kulturarv och historia... (Foto: Weber)
Om man ska bygga sitt drömhus kan det vara en god idé att anlita ett företag som också har god kännedom om vikten av att värna kulturarv och historia… (Foto: Weber)

Och då känner jag att det kanske inte är omöjligt, detta att bygga nytt och ändå traditionellt – att skapa ett hem av samma rustika stil som det gamla torpet men med moderna lösningar som underlättar vardagslivet och skonar miljön utan att för den skull göra våld på trivseln. Ett drömhus behöver ju inte vara en villa i toppmodern stil. Det kan precis lika gärna vara ett falurött torp med vita knutar, med ett stort kök där det vedspisen knastrar och där pannkakorna doftar precis som mormors… mormorsko%cc%88k

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s