Matmamman

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Ölkorv med riktig öl – från Ridderheims!

Lämna en kommentar

ipaJag är en stor ölälskare. Och då menar jag inte att jag gillar att dricka en massa öl – vilken sort som helst – utan att jag gillar gott öl i små mängder. Jag tycker det är superkul att mikrobryggerier startas lite varstans, så att de stora bryggerijättarna får välbehövlig konkurrens, och jag njuter av att botanisera bland alla nya goda ölsorter.

Därför är jag också helt begeistrad i de nya kallrökta ölkorvarna från Ridderheims. De är nämligen smaksatta med riktig öl – och det är precis lika smarrigt som det låter. Full Steam IPA och Carry on Porter heter de nya ölkorvarna, som faktiskt är de absolut godaste ölkorvar jag någonsin smakat på. Vilken man föredrar är en smaksak, jag tycker båda är lika delikata. IPA-korven har en lätt fruktig ton medan porterkorven har en mustig smak av malt.

unnamed

 

 

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s