Saxnäs – trevlig stugby på Öland

Våren är här och snart kommer sommaren, och vad kan väl då passa bättre än att semestra på hemmaplan? Jag älskar den svenska sommaren och det svenska landskapet – det spelar ingen roll var jag kommer, ingenting slår Sverige en skön sommardag…

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

När jag var barn hyrde vi sommartorp i Småland varenda sommar under flera år. Ett par veckor tillbringade vi där, hela familjen, och jag njöt av varje stund. Att kunna gå och njuta av frukostmackan i gröngräset, känna morgondaggen mellan tårna… Det är något alldeles speciellt det.

Nu är det ett bra tag sen jag semestrade på landet, men jag funderar på att ta upp traditionen. En väninna brukar hyra stuga i stugbyn i Saxnäs på Öland, det tycker hon är toppen. Alla fördelar med att bo i sommartorp – men utan nackdelarna, säger hon. Efter att ha tittat runt på hemsidan är jag böjd att hålla med.

Saxnäs stugby har stugor med 3- 5 bäddar, och en av dem är dessutom handikappanpassad. I flera av dem får man dessutom ha husdjur med sig – ett måste för oss som vägrar lämna voffsingarna (eller andra pälsklingar) på pensionat under semestern…

En av stugorna i Saxnäs - sååå mysig! (Foto: Saxnäs)
En av stugorna i Saxnäs – sååå mysig! (Foto: Saxnäs)
Tänk att vakna, sätta på kaffebryggaren och titta ut över detta... Sommarglädje! (Foto: Saxnäs)
Tänk att vakna, sätta på kaffebryggaren och titta ut över detta… Sommarglädje! (Foto: Saxnäs)

Det låter onekligen mycket trivsamt att bo i modernt utrustad stuga, alldeles vid Kalmarsund, med dusch, toa och gratis wi-fi… Man får liksom både lantlivet och det moderna livet på en och samma gång. Så vem vet, kanske blir det en vecka eller två på Öland i sommar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s