Ge bort ett kycklingpaket i påsk!

Äntligen dags för påsk och umgänge med familj och vänner. Massor med god mat, fritid, kanske kyrkobesök – och varför inte ett extra välkommet påskägg? Men ett påskägg kan vara mer än bara godis. Och nu kan du ge bort ett riktigt välbehövligt påskägg som kan förändra livet för en helt familj, nämligen Läkarmissionens kycklingpaket. Det ryms i både påskägg och blombukett och fungerar även utmärkt att ge som det är eller att skicka. För 100 kronor hjälps utsatta vuxna och barn till en bättre framtid.

salvador-7_liten

 – För bara 100 kronor hjälper du en familj i El Salvador. Med 25 kycklingar, gödning, verktyg och en utbildning i djurhållning plus konsten att driva ett eget litet företag förändrar vi förutsättningarna för utsatta, säger Eva Nordenstam, informationsansvarig på Läkarmissionen.

Familjen Calderón i San Antonio, Masahuat, är en av många fattiga i El Salvador som fått ett kycklingpaket från Läkarmissionens givare. Hela familjen, mamman Evelyn och barnen Carlos och Daniela, 12 respektive 8 år, hjälps åt att ge djuren vatten, mat och att pyssla om dem. Barnens pappa har emigrerat till USA och har inte råd att skicka pengar till familjen. När kycklingarna är stora nog säljs de och för pengarna kan familjen köpa nya, utveckla sin farm och köpa mat till sig själva.

Kycklingpaketen mycket för de utsatta familjerna som är målgruppen för Läkarmissionens projekt. Ekonomi blir bättre och de får lära sig att driva en enkel verksamhet som innebär nya möjligheter att kunna försörja sig själva. En förbättrad ekonomi ger också tryggare sammanhang för utsatta barn och minskar riskerna för att bli rekryterad till kriminella gäng som ständigt söker nya medlemmar.

– Vi är innerligt tacksamma för allt vi fått, nu kan jag bland annat vara hemma på kvällarna och hjälpa till med läxläsningen. I framtiden drömmer jag om att kunna ha en större produktion, bygga större hönshus och att kunna stötta mina barns fortsatta studier, säger Evelyn Calderón.

Vill du också hjälpa en familj i El Salvador? Gå in på Läkarmissionen och ge din egen gåva. Här kan du också se en film från kycklingprojektet:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s